greek
english
 
 
 
Ανακοινώσεις
 • Παρακαλούνται οι φοιτητές (ένας από κάθε ομάδα) που ασκήθηκαν στο εργαστήριο «Φαρμακευτική Ανάλυση ΙΙ» του τρέχοντος εξαμήνου, να προσέλθουν στην αίθουσα 201 (2ος όροφος) στις 06-05-2019, 10-12 πμ, για να παραλάβουν το τετράδιο τους.
 • Εξεταστική Φεβρουαρίου 2019
 • Το μάθημα της Ανάλυσης ΙΙ ξεκινάει από αύριο και μέχρι τις 5/3 θα γίνεται μόνο κάθε Τετάρτη. Από εκεί και πέρα κανονικά όπως λέει το ωρολόγιο πρόγραμμα.
 • Δυστυχώς το πρόβλημα παραχώρησης των εργαστηρίων για τις ημερομηνίες 11 και 12/2 προκειμένου να γράψετε το τέστ Βιοχημείας μου δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα....όπως ήταν αναμενόμενο. Έτσι ένα νέο πάλι πρόγραμμα διεξαγωγής των εργαστηρίων αναρτάται.
 • Οι παραδόσεις του μαθήματος Φαρμακευτικής Ανάλυσης Ι θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Φοιτητές που το παρακολουθούν με παρουσίες >80% των μαθημάτων θα έχουν μπόνους.
 • Όσοι φοιτητές ασκήθηκαν ή θα ασκηθούν στο 2ο εργαστήριο Ανάλυσης Ι (μελέτη βενζολίου, μιας ουσίας σε όξινο ή βασικό περιβάλλον και μια ουσία σε νερό) την ουσία σε νερό της οποίας μελετάτε και την σταθερότητα, θέλω σε μια λευκή κόλλα να γραψετε την ομάδα σας, το όνομα της ουσίας που μελετήσατε, τη χρήση της ώς φάρμακο και τέλος δυο φάσματα (αυτό που καταγράψατε στο εργαστήριο και το αντίστοιχο από το Internet). Να συγκρίνετε τα φάσματα και να υπολογίσετε την τελ. συγκέντρωση της ουσίας. Τέλος η εργασία αυτή να υποβληθεί στο εργαστήριο. Ομάδες με ελλείψεις δεν θα ασκηθούν στα εργαστήρια του επόμενου εξαμήνου
 • Καλούνται την Δευτέρα 1/10/2018 στις 9:30π.μ, στην αίθουσα Δ12 οι φοιτητές της 1ης και 2ης ομάδας (σύμφωνα με τον πίνακα που επισυνά-πτεται) για να παραλάβουν τις θέσεις τους και ν΄ ασκηθούν στο 1ο εργαστήριο της Φαρμακευτικής Ανάλυσης. Αντίστοιχα τη Δευτέρα 1/10/2018 στις 16:30μ.μ. καλούνται οι φοιτητές της 3ης και 4ης ομάδας. Προσοχή: Δεν δικαιολογούνται απουσίες ούτε υπάρχουν εργαστήρια αναπλήρωσης
 • Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σε 2 ημέρες στο sis
 • Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με τους κωδ. και είναι μόνο για το Β, το Α θα ανκοινωθεί άμεσα (2 επόμενες μέρες). Οι βαθμοι των 8005 και 8602 περάστηκαν.Ο βαθμός του 8729 δεν θα βγει στο sis. Ο κωδ. 7815 πήρε 4 αλλά δεν υπάρχει στις καταστάσεις
 • Ο φοιτητής Σαιχ Κων/νος να έρθει στο γραφείο μου για να βρούμε και τις παλιές παρουσίες του για τα εργαστήρια. Επίσης αν έχει βιβλιάριο να το φέρει μαζί του.
 • Οι επαναληπτικές προφορικές εξετάσεις θα γίνουν την Τρίτη 15/5 και ώρα 16:00
 • Οι προπτυχιακοί φοιτητές του 4ου εξαμήνου που ασκήθηκαν στα εργαστήριο της Φαρμακευτικής Ανάλυσης μπορούν να παραλάβουν τα τετράδια (ένας από κάθε τετράδα)των Ασκήσεων της Φαρμακευτικής Ανάλυσης τις εξής ώρες: Τρίτη 24 Απριλίου ώρα 4μμ, Τετάρτη 25 Απριλίου ώρα 12μμ Οι προφορικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Μαίου σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
 • Σχετικά με τις παρουσίες τελικά δεν θα υπολογίζονται στην Ανάλυση ΙΙ
 • Θα πρέπει να κατεβάσετε από το φυλάδιο "Σημειώσεις για Άσκηση 4 , 5" μόνο τη σελίδα που αναφέρεται στην ομάδα σας.
 • Αποτελέσματα Ανάλυσης Ι(Α) μετά από στρογγυλοποίηση
 • Κάθε τετράδα θα κατεβάσει από τις "Σημειώσεις εργαστηριακών Ασκήσεων μεταπτυχιακών" και θα έχει μαζί της το φυλλάδιο της "Άσκησης 6" και από το "Τετράδιο των εργαστηριακών Ασκήσεων προπτυχιακών" τις σελ 25-36 (Άσκηση 3)
Εργαστήριο Φαρμακευτικής Ανάλυσης
Η Φαρμακευτική Ανάλυση αναφέρεται στους ποιοτικούς και ποσοτικούς προσδιορισμούς δραστικών ουσιών που βρίσκονται σε φαρμακευτικά σκευάσματα σύνθετα δείγματα ή βιολογικά υγρά. Παράλληλα αναπτύσσει τεχνικές προσδιορισμού προσμίξεων ή παραπροϊόντων, τον έλεγχο σταθερότητας δραστικής, τον καθορισμό των κρυσταλλικών μορφών μιας ουσίας, τους μεταβολίτες ενός φαρμάκου ή τα στάδια σύνθεσής του. Τέλος, η φαρμακευτική ανάλυση διαπραγματεύεται τη μεθοδολογία καθαρισμού (εκχύλιση υγρού-υγρού ή στερεής φάσης) ενός δείγματος το οποίο βρίσκεται σε σύνθετο υπόστρωμα προκειμένου αυτό να αναλυθεί αξιόπιστα και απαλλαγμένο από τυχών παρεμποδίσεις.
 
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Φαρμακευτικής ανάλυσης το εργαστήριο διαθέτει τρεις επαρκώς εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους οι οποίοι εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και την ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου.
Η ύλη μαθήματος Φαρμακευτικής Ανάλυσης αναφέρεται σε μαθήματα που διδάσκονται σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές σε πρόσθετες σημειώσεις καθώς και σε εργαστηριακές ασκήσεις.
 
 
 
 
Copyright © 2014 Markopoulou Aikaterini
twitter
facebook